15 Ağustos 2007 Çarşamba

SİSTEM DÜŞÜNCESİ ODAKLI YÖNETİM PROGRAMI

1-SEMİNER ADI: SİSTEM DÜŞÜNCESİ ODAKLI YÖNETİM PROGRAMI

seminer kodu:5 günde MBA

2-SÜRE: 5 GÜN

3-KATILIMCI PROFİLİ: ORTA VE ÜST KADEME YÖNETİCİLER, HİSSEDARLAR, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YÖNETİCİLERİ, ŞİRKET MALİ VE HUKUK MÜŞAVİRLERİ

4-SEMİNERİN AMACI:
.
Bilgi çağında değişim çok hızlı. Kaos ve değişimle başedebilmek için teknik ve yönetsel becerilerimizi geliştirmek ve sürekli öğrenmek zorundayız.DATA MINER lar olmadan zamanı verimli kullanmak mümkün değil
VERİ MADENCİSİ olarak sizin MODERN YÖNETİM SİSTEM TEORİLERİNİ deneyimlerimizle eleyerek,TÜRKÇELEŞTİREREK, TAM SİZE UYGUN HALE GETİREREK- ki yönetim danışmanları bunun için vardır-
bireysel kaliteyi , kurumsal gelişimle entegre edelim ve
küresel yönetim trendlerini kurum kültürüne yerleştirmek amacıyla
KURUMSAL YÖNETİŞİM analizini birlikte yapalım.
KAİZEN FELSEFESİNDEN, İNOVASYONA , sosyal sorumluluk projelerinden süreç yönetimine bilmemiz gereken ne çok şey var değil mi ?
Üstelik en azından bu konularda karar verebilmek amacıyla yönetici özetlerine ve gerçek case-study lere gereksinimiz var , sizin gereksinimlerinizin farkındayız. Seminerin amacı karar süreçlerinde kilit bilgileri eliniz altında bulunmasını sağlamaktır. Bilgi güçdür, bildiğiniz gibi

5- SİSTEM DÜŞÜNCESİ ODAKLI YÖNETİM program kapsamı

KURUMSAL YÖNETİŞİM asırlık bir şirket olmak için mikro ölçekte aile-hissedar kurumu anayasası, mezo ölçekte organizasyonun kurumsallaşarak ortak akıla sahip olması ve makro ölçekte kurum kültürünün ve itabarının gelişerek OECD kurumsal yönetişim ilkelerine göre yönetilmesi irdelenmektedir.Aile Anayası ile belirlenen Aile Konseyi nasıl oluşturulur? Yönetim Kurulu nasıl belirlenir , performansı nasıl ölçülür?Kurum kültürü ve kimliği analiz edilerek " kurumsallaşma seviyesinin farkındalığı sağlanır"

PROJE YÖNETİMİ : Artan rekabet karşısında gereken esnekliği gösterebilmek,yaratıcılığı veorganizasyonun öğrenme etkinliğini artırmak için kullanılan bir yönetimbiçimini,proje yönetimini katılımcılara aktarmak,projelerde görevalanların bir proje yönetiminin gereklerini öğrenmelerini ve en verimlibiçimde sonuca ulaşabilmelerini sağlamaktır.

SÜREÇ YÖNETİMİ: Küresel rekabet ortamında hayatta kalabilme ve piyasa taleplerine hızlıçözümler üretmenin temel koşulu rekabet dinamiklerine sahip olmaktır. Burekabet dinamiklerin inin en önemlilerinden biri ise iş yapış tarzındakifarklılaşmadır. Amacına uygun iş süreç tasarımları sayesinde müşteri istekve beklentilerine cevap veren ürünler üretilir, üretim maliyetleriazaltılır, operasyonel verimsizlikler giderilir, çalışma motivasyonuartırılır ve bunların doğal sonucu olarak finansal göstergelerde olumluyönde gelişmeler sağlanır.Özellikle müşteri taleplerinin giderek artması firmaların iş yapış tarzınıgözden geçirmesi ve teknolojiyi daha etkin ve yaygın kullanması sonucunudoğurmaktadır.Tüm bu gelişmeler firmaların faaliyet alanlarına giren konulardaki işleritekrar sorgulamaya sevketmekte ve "daha iyi nasıl yaparım?" sorusu üzerineyoğunlaşmasına neden olmaktadır.

TEKNOLOJİ VE İNOVASYON YÖNETİMİ: Bir şirketin teknolojik yapısı ,uygulama başarısının temel kaynağıolmasının yanısıra, kar ve şirketin büyümesinde de büyük bir önem taşır.Firmaların sahip olduğu ortalama sektörel teknoloji yapısı, ülkeninrekabet gücünü belirleyen bir faktör haline gelir. Şirketlerin teknoloji VE YENİLİKstratejilerinin uluslararası piyasalara entegre olabilmesi, ülkelerinteknoloji yaratabilme veya YENİLİK STRATEJİLERİNE bağlıdır.
Teknoloji VE ÜRÜN yaratmak, ülkenin kamu ve özel sektör -üniversiteler dahil- YENİLİKÇİLİK niteliğine bağlı iken, teknoloji transferi ülke şirketlerininve kamunun finansal öz kaynakları ve uluslararası piyasalardakikredibilitesi ile orantılıdır.
Şirketlerin teknolojisinin gelişmesi ar-gedepartmanın YENİLİKÇİLİK yeteneği yanında , üretim yeterliliğine, finansal vepazarlama desteği ile insan kaynaklarının yaratıcılığa önem verenpolitikalarında yatar.

KAİZEN FELSEFESİ: japon iş paradigmasında kişisel, yönetsel, grup kaizen felsefesi amerikan iş dünyası ile mukayeseli olarak örneklerle anlatılır.
toplam kalite yönetimi, yalın yönetim, just in time, kanban, toplam verimli bakım yönetimi hep kaizen felsefesinin ürünleridir.GEMBA iş yerinin kutsallığını anlamadan yönetim tekniklerini anlamak, kuranı kerimi okumadan ben müslümanım, NUTUK u okumadan atatürkçüyüm

demeye benzer....
HÜSEYİN CAHİT GÜNAYDIN

Hiç yorum yok: